25 April open dag t’Huis Lioba: respijthuis in de duinen

9 april 2024 | Egmond Binnen, Hulpdiensten, Welzijn

t’Huis Lioba opent deuren voor geïnteresseerden: Ontdek ons respijthuis in de duinen.

Op een unieke locatie in de duinen van Egmond-Binnen, op het terrein van het Lioba Klooster, bevindt zich ’tHuis Lioba: een kleinschalig respijthuis dat tijdelijke opvang biedt aan chronisch zieken. Mantelzorgers kunnen even op adem komen of zelfs met een gerust hart op vakantie gaan. Op donderdag 25 april 2024 zetten wij onze deuren open voor iedereen die nieuwsgierig is naar ons bijzondere initiatief.

Wat biedt ’tHuis Lioba?

’tHuis Lioba is meer dan alleen een plek om te verblijven. Het is een oase van rust en zorg, waar gasten zich welkom voelen en waar vrijwilligers met open armen klaarstaan. Onze missie is om chronisch zieken en hun mantelzorgers te ondersteunen. Even ontlast worden van de zorgtaken, nieuwe energie opdoen, en genieten van de prachtige omgeving: dat is waar ’tHuis Lioba voor staat.

Open dag Donderdag 25 april 2024 (15:30 – 17:00 uur)

    • Themabijeenkomst over Eenzaamheid en Zingeving: Onder leiding van schrijfster Jessica van Hooff bespreken we het belangrijke thema van de mantelzorger, de gezonde achterblijvende partner. Vaak wordt deze partner nauwelijks gehoord. Jessica doorbreekt taboes en maakt zaken bespreekbaar in allerlei situaties. Na afloop van de bijeenkomst wordt het boek “De Partner” met korting aangeboden voor € 30,-.
    • Leiding door Jessica van Hooff: Schrijfster Jessica van Hooff zal deze interactieve middag leiden. Ze zet de mantelzorger die vaak in de schaduw staat in het licht. Aansluitend is er een mogelijkheid voor een rondleiding van ca 1 uur

Aanmelden? Meld je aan via [email protected].

Bezoek ons!

Benieuwd naar ’tHuis Lioba? Kom langs op een van onze open dagen en ervaar zelf de warmte en gastvrijheid. Eventueel is er vervoer mogelijk van Stay-Okay naar ’tHuis Lioba en terug. Natuurlijk kun je ook alleen naar de open dag komen zonder bijeenkomst.

Voor meer informatie en aanmeldingen kun je contact opnemen via [email protected].

Het zou leuk zijn als we jullie mogen begroeten!

Stem op ons!: PostaanZee uit Egmond maakt kans op Appeltje van Oranje 2024

PostaanZee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024!
Vanaf woensdag 22 mei kun je op ons stemmen als favoriet. Er zijn 50 projecten die kans maken op deze mooie prijs.

Benefietconcert met de ‘Wittebroden’ in de Slotkapel

De familie Wittebrood nodigt u uit voor een bijzonder muzikaal evenement in de historische Slotkapel. Op zondag 26 mei van 15.00 tot 17.00 uur zullen de ‘Wittebroden’ een concert verzorgen dat niet gemist mag worden.

Sjeu de Binders seizoen 2024 van start

De Sjeu de Binders, een jeu de boules vereniging met een rijke geschiedenis van 24 jaar, kondigt met enthousiasme het begin van het seizoen 2024...

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers speelt Ervaar de magie van tien musicals in één voorstelling

Musicaltheatervereniging De Hanswijckers kondigt met trots hun nieuwste productie aan: ‘The Magic of Musicals’. Ter ere van hun 55-jarig jubileum brengt de vereniging op 31 mei en 1 juni een spektakel vol muziek, dans en drama naar Theater A.F. Vrij Zijn in Alkmaar.

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Bankoe-Games inschrijving in het proeflokaal op 26 mei

Gezellige buurt-rommelmarkt op 26 mei in Egmond aan Zee

Op zondag 26 mei wordt er een gezellige buurt rommelmarkt georganiseerd in Egmond aan Zee. Van 10:00 tot 15:00 uur zullen enthousiaste buurtbewoners hun tweedehands artikelen aanbieden vanuit hun voortuinen.

Expositie “Herenweg Vroeger & Nu” geopend in Huys Egmont

Afgelopen weekend is een nieuwe expositie geopend in Huys Egmont onder de naam “Herenweg Vroeger & Nu”
Kom langs en bekijk alles over deze belangrijke verbindingsweg, die sind de middeleeuwen een historische route is.

Avond4daagse Egmond van 3 t/m 7 juni

Op maandag 3 juni 2024 start alweer de drieënveertigste editie van de avondvierdaagse vanuit Egmond aan den Hoef. De wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer.

Spannende veelzijdigheid in de Kapberg vanaf 17 mei.

Op 17 mei a.s. start de nieuwe expositie bij Galerie de Kapberg van drie uiteenlopende en veelzijdige kunstenaars. Er zullen tekeningen, objecten en grafiek te zien zijn.   

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei

Atlantikwall erfgoed herontdekt tijdens Bunkerdag op zaterdag 25 mei.
Bunkers in Egmond, Alkmaar en Bergen zijn voor één dag gezamenlijk open.

Aan tafel met… Peter J. H. van den Berg over Cornelis Hellingwerff

Aan tafel met… fietsvakanties in Europa bij PostaanZee

“BUURTBEMIDDELAAR” vrijwilligerswerk met een missie!

In de zomermaanden als er meer mensen buiten zijn en meer leefgeluiden hoorbaar zijn, stijgt de woonoverlast traditiegetrouw.
In dat geval kan buurtbemiddeling een uitkomst betekenen.

Doneer nu een naam en draag bij aan de realisatie van het LOST Monument

Met de lancering van het ‘Doneer een Naam’-initiatief wordt het publiek uitgenodigd om deel te nemen aan de totstandkoming van dit gedenkteken door het doneren van identiteitsplaatjes.

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp

Boeiende avond met Daan Heerma van Voss in De Schulp! Hij vertelde kort over het ontstaan van de roman en las vervolgens een deel van het eerste hoofdstuk voor. De roman begint met het sterven van de pater familias in de vertrekhal van Schiphol. Het vervolg vertelt hoe zijn drie volwassen kinderen daarmee omgaan.

Een gevarieerd programma op Hoever Dorpsfeest 2024

Het jaarlijkse Hoever Dorpsfeest staat weer voor de deur en belooft een bruisend weekend te worden voor jong en oud. Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni transformeert de pittoreske dorpskern van Egmond aan den Hoef in een levendige festiviteit met een rijke mix van kunst, cultuur, historie en gezelligheid.

Advertenties

Aanmelden nieuwsbrief

U kunt zich aanmelden bij de onze nieuwsbrief. U krijgt deze dan wekelijks of bij belangrijk nieuws direct in uw Email of whatsapp.
×